Celebrele defilări ale Carnavalului de la Rio de Janeiro și Sao Paulo sunt amânate pentru luna aprilie din cauza noului val COVID-19

  • 22 Ianuarie 2022 10:02
Celebrele defilări ale Carnavalului de la Rio de Janeiro și Sao Paulo sunt amânate pentru luna aprilie din cauza noului val COVID-19

Festivitățile de Carnaval de la Rio de Janeiro și Sao Paulo, prevăzute la sfârșitul lui februarie, au fost amânate pentru aprilie din cauza noului val de infecții cu COVID-19, au indicat vineri autoritățile braziliene, notează AFP, potrivit Ageerpres.

„Primăriile din Rio de Janeiro și Sao Paulo au decis să amâne defilările școlilor de samba” pentru sfârșitul lunii aprilie, „din cauza situației actuale a pandemiei din Brazilia și a necesității de a păzi viețile”, au anunțat într-un comunicat autoritățile celor mai mari două orașe braziliene.

Decizia de a amâna paradele de pe Sambadromul din Rio de Janiero, care atrag turiști din întreaga lume, precum și pe cele din Sao Paulo, a fost anunțată după o întâlnire virtuală între primari, secretarii lor pentru sănătate și reprezentanții școlilor de samba din cele două state.

În plin progres al variantei Omicron și după vacanțele de sfârșit de an, Brazilia și-a doborât în această săptămână recordul zilnic de infecții, cu 204.854 de cazuri noi înregistrate într-o singură zi și numără deja peste 622.000 de decese.

Carnavalul stradal din cele două orașe a fost deja anulat la începutul acestei luni din cauza situației sanitare.

Brazilia a vaccinat aproximativ 70% din cei 213 milioane de locuitori cu două doze de vaccin împotriva COVID-19, reamintește AFP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău