Cele mai populare jocuri de societate în 2021: pentru adulți, familii, doi jucători

  • 14 Martie 2021 18:29
Cele mai populare jocuri de societate în 2021: pentru adulți, familii, doi jucători

Într-o lume digitală, jocurile de societate nu numai că supraviețuiesc, dar chiar explodează. Clasicele „board games” au influențat nenumărate jocuri video și, la rândul lor, s-au lăsat influențate de acestea. În urma izolării aduse de pandemie, o întreagă industrie analogică prosperă, încurajată și de clipurile fanilor de pe YouTube și de campionatele online. Recent, site-ul Digital Trends a făcut un clasament al celor mai populare jocuri de societate contemporane, scrie DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, jocurile de societate sunt din ce în ce mai populare. În vremuri de pandemie, când alegerea activităților de grup e destul de limitată, sunt chiar o soluție ideală. Acum, când am devenit dependenți de ecranele device-urilor, este revigorant, ba chiar uman, să te întreci cu prietenii în jocuri analogice.

Milioane de oameni au făcut pasul de la anevoiosul Monopoly, care le-a marcat tinerețea, la jocuri de societate moderne precum The Settlers of Catan sau Ticket to Ride. Care sunt cele mai noi și mai bune board game-uri? se întreabă site-ul Digital Trends. Greu de ales, mai ales că piața globală e copleșită de multe produse fantastice, care se potrivesc cu o gamă largă de jucători și de interese.

CARCASSONE

Voila... simpla plăcere de-a așeza cărămizi ca să construiești un oraș francez plin de viață. Ce poate fi mai energizant? De pildă, se te furișezi pe terenul prietenului tău și să susții că e al tău, transformând toată munca lui grea în puncte savuroase pentru tine. „Carcassonne” e un joc fermecător și simplu, care ascunde un miez competitiv. Pui cărămidă lângă cărămidă, conectezi drum la drum, unești câmpurile cu alte câmpuri, orașe cu orașe și apoi le revendici ca fiind ale tale. Dacă două zone diferite se ciocnesc, jucătorul cu cele mai multe piese va cuceri tot terenul, așa că trebuie să te hotărăști dacă să construiești în izolare sau să intri în competiție.

SKULL

Un joc popularizat de motocicliști și ideal de jucat într-un bar. Toată lumea are trei trandafiri și un craniu, pe care le pune cu fața-n jos, până când un jucător pariază cât de multe cartonașe va întoarce fără să găsească un craniu. Dacă izbutește acest lucru de două ori, a câștigat jocul, dacă a găsit un craniu, pierde un carton. Cam ca pokerul, dar cu o matematică mult mai simplă. „Skull” e captivant, dezbrăcat de artificii inutile și de bravadă, pe cât de tensionat, pe atât de ușor de învățat. Odată ce știi regulile, este ușor să-ți faci propria versiune în casă, dar design-ul și componentele sunt atât de frumoase, încât vei dori să deții versiunea oficială.

Citiți continuarea pe DIGI24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău