Cele mai bune hoteluri de pe ambele maluri ale Nistrului, într-un catalog elaborat în premieră în R.Moldova

  • 31 Mai 2017 17:32
Cele mai bune hoteluri de pe ambele maluri ale Nistrului, într-un catalog elaborat în premieră în R.Moldova Sursa: ipn.md

Un catalog al celor mai bune hoteluri de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansat în Republica Moldova, cu suportul programului ONU pentru Dezvoltare. Catalogul, care va fi distribuit în format tipărit și electronic, a fost elaborat de Asociația Națională a Hotelurilor și Restaurantelor din Republica Moldova și Agenția de Dezvoltare Regională din stânga Nistrului, care au stabilit un parteneriat de cooperare în anul 2016, relatează INFOTAG.

„Hotelurile au fost selectate în vara anului trecut și s-a ținut cont de gama de servicii, categoria de preț și calificarea angajaților. Timp de un an, experții români și ucraineni au desfășurat seminare pentru creșterea calificării angajaților în hotelurile selectate de pe ambele maluri ale Nistrului”, a precizat șefa Agenției de Dezvoltare Regională din Tiraspol, Tatiana Iaskova, în cadrul primului Forum al hotelierilor de pe ambele maluri, care s-a desfășurat astăzi la Chișinău.

Catalogul prezintă informații și fotografii despre 57 de hoteluri în limbile engleză, română și rusă. Publicația va fi repartizată la expoziții specializate, la Ambasadele Republicii Moldova peste hotare, reprezentanțele diplomatice la Chișinău, agenții de turism, hoteluri și alte locații.

Directorul Agenției Turismului, Stanislav Rusu, a declarat cu această ocazie că turismul este „unul din domeniile prioritare de dezvoltare a Republicii Moldova”.

Potrivit șefului adjunct al secției proiecte și cooperare tehnică a Delegației UE în Moldova, Marco Gemmer, „această investiție a Uniunii Europene sprijină businessul hotelier de pe ambele maluri ale Nistrului și, grație schimbului de experiență, contribuie la sporirea încrederii între oameni și comunități, precum și la oferirea de servicii de calitate oamenilor”.

Reprezentantul permanent adjunct al PNUD Moldova, Stefan Liller, susține că oamenii de pe ambele maluri ale râului Nistru simt beneficiile cooperării.

„Noi tindem să identificăm noi opțiuni pentru a realiza acest lucru”, a spus el.

INFOTAG precizează: Proiectul a fost realizat în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, ce contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea autorităților locale, organizațiilor societății civile și reprezentanților comunității de afaceri în activități comune în domeniile de dezvoltare a afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii comunităților.

Programul are un buget total de 10 milioane de euro, furnizat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău