Cel puțin un mort după ce uraganul Zeta a atins uscatul în Louisiana

  • 29 Octombrie 2020 10:36
Cel puțin un mort după ce uraganul Zeta a atins uscatul în Louisiana

Cel puțin o persoană a murit după ce uraganul Zeta a atins uscatul în statul Louisiana din sudul Statelor Unite, au informat miercuri seara autoritățile locale, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Zeta a atins uscatul miercuri după-amiaza, însoțit de vânturi de aproximativ 175 kilometri pe oră, potrivit Centrului Național pentru Uragane (NHC), înainte de a se deplasa rapid prin statele vecine Mississippi și Alabama.

"Rafale de vânt puternice, care ar putea afecta copacii și produce întreruperi de curent, se vor face simțite mult spre interior în porțiuni din sud-estul Mississippi, în Alabama, nordul Georgiei, Carolina de Nord și de Sud și sud-estul Virginiei peste noapte și joi din cauza vitezei cu care avansează Zeta", a precizat NHC în jurul orei 22:00 (03:00 GMT joi).

O persoană din New Orleans a murit electrocutată în urma căderii unor linii de înaltă tensiune, a indicat într-un tweet campania de pregătire a orașului în caz de situații de urgență NOLA Ready, avertizând locuitorii să continue să rămână în case.

Guvernatorii statelor Louisiana, Alabama și Mississippi au declarat stări de urgență în așteptarea uraganului de categoria 2, despre care meteorologii prognozează că va fi unul dintre cele mai puternice care va lovi regiunea în peste un deceniu.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău