Cel puțin patru responsabili americani, preocupați de presiunea Casei Albe chiar înainte de convorbirea Trump-Zelenski

  • 11 Octombrie 2019 08:30
Cel puțin patru responsabili americani, preocupați de presiunea Casei Albe chiar înainte de convorbirea Trump-Zelenski

Cel puțin patru responsabili americani din domeniul securității naționale au fost preocupați de presiunea Casei Albe asupra Ucrainei pentru a obține informații compromițătoare despre Joe Biden chiar înainte de controversata convorbire telefonică dintre Donald Trump și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, relatează ediția de joi a cotidianului The Washington Post, relatează AFP.

Potrivit cotidianului citat, preocupările lor au apărut din luna mai, odată cu rechemarea bruscă la Washington a ambasadoarei SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch.

Alte semnale alarmante, în special conținutul reuniunilor la Casa Albă, i-au determinat să semnaleze problema consilierului juridic al Consiliului pentru securitate națională, John Eisenberg.

Îndoielile lor s-au accentuat după 25 iulie și după convorbirea telefonică dintre Donald Trump și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, la originea deschiderii unei anchete în vedere unei proceduri de destituire a președintelui republican.

"Această convorbire a provocat o mare preocupare în rândul persoanelor care au ascultat în direct - au sunat semnale de alarmă", a declarat pentruWashington Post o sursă apropiată dosarului, sub rezerva anonimatului. ''Oamenii se întrebau ce trebuia făcut'', notează sursa citată.

Consilierul pentru securitate națională John Bolton, demis de atunci din funcție, a fost alertat în special de echipele sale, relatează cotidianul.

Dar conținutul convorbiri dintre președinții Trump și Zelenski nu a fost făcută public decât câteva săptămâni mai târziu, după semnalarea unui denunțător misterios, membru al serviciilor de informații.

Washington Post menționează faptul că nu știe dacă această sursă a fost informată despre detaliile convorbirii celor doi șefi de stat de către unul sau mai mulți dintre acești oficiali.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău