Cel puțin opt morți în rândul forțelor de securitate afgane după atacuri ale talibanilor

  • 24 Noiembrie 2019 12:15
Cel puțin opt morți în rândul forțelor de securitate afgane după atacuri ale talibanilor

Cel puțin opt membri ai forțelor de securitate afgane, dintre care șapte polițiști și un soldat, au fost uciși după ce combatanți talibani au atacat posturi de securitate într-o provincie centrală în Afganistan, au anunțat duminică oficiali afgani, informează dpa.

De asemenea, au fost rănite cel puțin trei persoane în atacurile care au avut loc în provincia Daikundi din districtul Kijran, în jurul orelor 01:00 (20:30 GMT, sâmbătă, au precizat oficialii.

În jur de 200 de combatanți talibani au lansat un atac coordonat în timpul nopții asupra posturilor de securitate, a subliniat guvernatorul provinciei Mohammad Ali Uruzgani și membrii consiliului de provincie Haji Ghairat Jawahiri și Sohrab Ali Aetimadi.

Jawahiri a anunțat că unul dintre posturile de securitate a trecut în mâinile talibanilor și a subliniat că amenințarea pentru întregul district este mare.

Potrivit oficialilor, cel puțin 25 de combatanți talibani au fost de asemenea uciși în confruntări.

Militanții talibani continuă să atace forțele afgane și cele internaționale, în pofida faptului că aceștia susțin că recenta eliberare din închisoare a unor importanți membri ai mișcării lor va facilita procesul de pace în Afganistan. Guvernul afgan speră că schimbul de prizonieri - în care au fost eliberați doi ostatici americani și unul australian - va duce la negocieri directe între guvernul afgan și militanții talibani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău