Cel puțin 50 de soldați etiopieni uciși în ciocniri la frontiera cu Sudanul (surse militare sudaneze)

  • 05 Februarie 2021 16:44
Cel puțin 50 de soldați etiopieni uciși în ciocniri la frontiera cu Sudanul (surse militare sudaneze)

Cel puțin 50 de soldați etiopieni au fost uciși în ciocniri cu forțele sudaneze într-o regiune de frontieră disputată, au anunțat vineri surse din armata sudaneză, citate de DPA, preluat de Agerpres.

Luptele au început după ce soldații etiopieni au lansat atacuri separate asupra armatei sudaneze joi în zona Umm Karura din regiunea Al-Fashqa, au declarat doi ofițeri de rang înalt sub protecția anonimatului.

Un soldat sudanez a fost de asemenea ucis în ciocniri, au spus ofițerii.

Armata sudaneză a reușit să recupereze terenuri agricole și să preia controlul unei tabere a armatei etiopiene, potrivit ofițerilor.

Agenția DPA nu a putut obține vineri o reacție de la la autoritățile etiopiene.

Zona de frontieră al-Fashqa este disputată de ambele țări de decenii. Cele mai recente discuții, care au avut loc în decembrie în capitala Sudanului Khartoum, s-au încheiat fără un acord.

La mijlocul lunii ianuarie, Ministerul de Externe al Sudanului a declarat că avioane de război etiopiene au intrat în spațiul aerian sudanez, o încălcare "serioasă" ce a amplificat tensiunile existente.

Conflictul Etiopiei în curs de desfășurare cu regiunea sa nordică Tigray, care de asemenea se învecinează cu Sudanul, a făcut ca mii de etiopieni să fugă în Sudan și a turnat de asemenea gaz pe foc.

În plus, Sudanul și Etiopia se confruntă cu tensiuni politice în legătură cu "Marele Baraj al Renașterii Etiopiene", un ambițios proiect hidroelectric contestat, ce va afecta debitul de apă al Nilului Albastru în Sudan, precum și în Egipt.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău