Cel puțin 27 de morți și circa o sută de răniți în trei zile de lupte lângă Tripoli

  • 30 August 2018 17:57
Cel puțin 27 de morți și circa o sută de răniți în trei zile de lupte lângă Tripoli

Cel puțin 27 de persoane au fost ucise și circa o sută au fost rănite, dintre care majoritatea civili, în trei zile de lupte între miliții rivale la sud de capitala libiană Tripoli, potrivit unui nou bilanț dat publicității joi de Ministerul Sănătății din Libia, informează AFP.

Luptele au izbucnit luni în suburbiile din sudul capitalei și au continuat până miercuri, în pofida unui armistițiu anunțat marți și care nu a fost respectat.

Confruntările înregistrau o pauză joi, după un acord de încetare a focului anunțat de demnitari din orașele din vestul Libiei, însă nu este clar dacă cele două tabere rivale vor continua să-l respecte.

Fayez al-Sarraj, șeful guvernului de uniune națională (GNA) din Libia, recunoscut de comunitatea internațională, a însărcinat forțele din regiunile vestice și din centrul țării să vegheze asupra respectării noului armistițiu.

După înlăturarea de la putere a lui Mouammar al-Gaddafi, în 2011, capitala libiană se află în centrul unei lupte pentru influență între milițiile în căutare de bani și putere.

Sute de migranți au rămas fără hrană și apă în centre deținute de guvernul libian în capitala libiană Tripoli după ce gardienii au fugit în urma ciocnirilor care au avut loc între grupări armate rivale în ultimele zile. Aproximativ 400 de persoane au rămas fără hrană în centrul de detenție Ain Zara deținut de guvernul libian susținut de ONU. Ain Zara face parte dintr-o rețea de centre din Libia unde sunt deținuți migranți găsiți de gărzile de coastă în timp ce încercau să ajungă în Italia în ambarcațiuni cu ajutorul traficanților de persoane, preciza miercuri Reuters.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău