Cel puțin 21 de persoane au murit în urma inundațiilor din Vietnam

  • 17 Octombrie 2016 14:26
Cel puțin 21 de persoane au murit în urma inundațiilor din Vietnam

Cel puțin 21 de persoane au decedat și alte opt sunt date dispărute în urma inundațiilor care au afectat patru zone centrale din Vietnam în ultima săptămână, au anunțat duminică autoritățile locale, scrie Agerpres.

Cincisprezece dintre victime erau din provincia Quang Binh, regiune în care va ajunge, până miercuri, taifunul Sarika.

''Trebuie să ne concentrăm pe căutarea celor dispăruți'', a declarat viceprim-ministrul Trinh Dinh Dung, într-o ședință ce a avut loc în vederea pregătirilor pentru sosirea taifunului. Dung a îndemnat autoritățile din 22 de provincii de coastă să pregătească, printre altele, și planuri de evacuare.

Circa 500.000 de persoane au fost mutate și peste 100.000 de locuințe au fost acoperite de ape și distruse de inundații, conform unui raport guvernamental.

Și provincia insulară Hainan din China se pregătește de sosirea taifunului Sarika, ce va lovi marți această zonă, informează Xinhua News. Potrivit șefului biroului de meteorologie local, Cai Qinbo, pagubele suferite de pe urma taifunului se așteaptă să fie ''grave'', fenomenul fiind prognozat a fi cel mai puternic și distructiv care va lovi Hainan în ultimul deceniu.

Cursurile de la toate școlile au fost suspendate, de luni până miercuri, ca și trenurile de mare viteză, iar ambarcațiunile de pescuit au fost chemate la țărm, în așteptarea celui de-al 21-lea taifun din acest an, care se pare că se va transforma într-un super-taifun când va atinge regiunile de uscat.

În Filipine, taifunul Sarika a provocat deja moartea a două persoane și a forțat 12.496 de locuitori să își lase în urmă casele inundate sau amenințate de viituri, potrivit agenției naționale de gestionare a riscurilor de dezastre din această țară, informează DPA. Aproape 300 de zboruri interne și internaționale au fost anulate în această țară. Biroul de meteorologie local a estimat că furtuna va părăsi luni Filipine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău