Cel puțin 203 ostatici se află în mâinile Hamas, potrivit celui mai nou bilanț al IDF

  • 19 Octombrie 2023 13:56
Cel puțin 203 ostatici se află în mâinile Hamas, potrivit celui mai nou bilanț al IDF

Familiile a 203 persoane au fost informate de forțele armate israeliene (IDF) că rude ale lor au fost răpite de gruparea islamistă palestiniană Hamas și duse în Fâșia Gaza, aflată sub asediu, relatează dpa, citat de Agerpres.

Într-un bilanț anterior, armata israeliană estima că ar fi vorba de cel puțin 199 de persoane ținute ostatice.

Sute de combatanți ai grupării Hamas au străpuns la 7 octombrie bariera de securitate și au atacat comunitățile din sudul Israelului, ucigând circa 1.400 de persoane și luând zeci de persoane ostatice.

Ca răspuns, Israelul bombardează de atunci fără încetare Fâșia Gaza pentru a distruge infrastructura grupării islamiste. Între timp, Hamas a declarat că unii dintre ostatici au murit.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut joi eliberarea ostaticilor israelieni capturați de Hamas și a solicitat livrarea de ajutor umanitar populației din Gaza, pe care a calificat-o drept "victimă" a grupării islamiste, potrivit EFE.

O sarcină importantă este eliberarea ostaticilor sechestrați. Ei trebuie să fie eliberați fără condiții prealabile", a declarat Scholz într-un discurs susținut în fața camerei inferioare a parlamentului german, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Orientul Mijlociu.

Scholz a relatat că în Israel s-a întâlnit cu rude ale ostaticilor, ale căror mărturii l-au emoționat "profund" și, adresându-se "celor care predică teroarea", a evidențiat că mulți dintre ostatici sunt tocmai "activiști pentru pacea în regiune".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău