Cel puțin 17 morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal și Bhutan

  • 17 Iunie 2021 18:40
Cel puțin 17 morți în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din Nepal și Bhutan

Zilele de ploi torențiale au făcut ravagii în mai multe zone din Nepal și Bhutan, declanșând inundații și alunecări de teren care au lăsat în urma lor cel puțin 17 morți, informează DPA.

Numărul victimelor provocate de intemperii a ajuns joi la șapte în Nepal, purtătorul de cuvânt al poliției, Basanta Bahadur Kunwar, indicând pentru DPA că echipele de salvare sunt în continuare în căutarea a 21 de persoane date dispărute în incidente legate de muson.

Intemperiile au afectat în principal zonele centrale și occidentale ale Nepalului, lângă granița cu China.

Trei cadavre au fost recuperate în districtul Sindhupalchok, lovit de inundații marți seara, a precizat Baburam Khanal, un administrator local."Doi decedați erau chinezi, iar a treia victimă este un indian care lucra în proiecte locale", a declarat Khanal pentru DPA.

În Bhutan, 10 persoane au murit luate de ape la începutul acestei săptămâni în Laya (nord-vest) în timp ce culegeau cordyceps, o ciupercă de munte, folosită adesea în medicina tradițională.

Marți, într-o postare pe Facebook, premierul Bhutanului, Lotay Tshering, a prezentat condoleanțe familiilor victimelor, indicând că o echipă de salvare a fost trimisă în zona afectată de intemperii.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău