Cel puțin 134 de morți în Bangladesh, în urma unor alunecări de teren

  • 14 Iunie 2017 08:35
Cel puțin 134 de morți în Bangladesh, în urma unor alunecări de teren

Cel puțin 134 de persoane au murit în ultimele zile, în urma unor alunecări de teren, cauzate de ploi torențiale musonice, în sud-estul Bangladesh-ului, potrivit autorităților, relatează AFP.

”Operațiuni de salvare sunt în curs. Bilanțul ar putea să crească, dat fiind că numeroase zone rămân izolate”, a declarat marți pentru AFP Reaz Ahmed, conducătorul autorității de gestionarea catastrofelor, scrie news.ro.

Unele dintre victime provin din comunități tribale din districtul izolat Rangamati, la frontiera cu India, unde 75 de persoane au murit după ce torente de noroi le-au acoperit locuințele.

”Unele dintre ele dormeau în casă, pe versantul dealului, atunci când au avut loc alunecări de teren”, a declarat pentru AFP șeful poliției locale, Sayed Tariqul Hasan.

”Noi i-am evacuat pe unii dintre sătenii afectați în școli și alte locuri, în securitate”, a adăugat el.

În districtul vecin Bandarban s-au înregistrat șase morți, inclusiv trei copii, iar alți cel puțin 30 au fost înregistrați în districtul adiacent Chittagong, unde poliția a dispus evacuarea a mii de persoane care trăiesc în mahalale la poalele unor dealuri.

Aceste precipitații au loc la două săptămâni după ciclonul Mora, care a ucis cel puțin opt persoane și a avariat zeci de mii de locuințe.

Ploi torențiale din timpul musonului anual s-au abătut de asemenea asupracapitalei Dacca și portului Chittagong, perturbând traficul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău