Cel puțin 13 morți și 9 dispăruți în urma furtunii tropicale care a lovit Filipine

  • 13 Octombrie 2021 11:37
Cel puțin 13 morți și 9 dispăruți în urma furtunii tropicale care a lovit Filipine

Bilanțul furtunii tropicale Kompasu care a lovit Filipine a crescut la 13 morți și nouă dispăruți, a anunțat miercuri guvernul de la Manila, relatează Xinhua, citat de AGERPRES.

Consiliul Național pentru Reducerea și Gestionarea Riscurilor de Dezastre a declarat că majoritatea deceselor au fost cauzate de alunecările de teren și de inundațiile care au afectat regiunile nordice din Filipine și Palawan, o provincie a arhipelagului situată în largul insulei Luzon.

Furtuna tropicală, care a părăsit marți teritoriul arhipelagului filipinez, a declanșat viituri și alunecări de teren. Circa 2.000 de persoane au fost evacuate.

Au fost înregistrate pagube însemnate în regiunile din nordul țării, a precizat agenția. Daunele din agricultură au fost estimate la 9,7 milioane de dolari americani.

Furtuna tropicală Kompasu, care a atins luni zona de uscat, a fost al 13-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele în acest an.

Taifunurile și furtunile tropicale lovesc în mod regulat arhipelagul filipinez - care se întinde pe centura taifunurilor din vestul Oceanului Pacific - provocând moartea a sute de persoane și daune de miliarde de dolari, notează Xinhua.

Aproximativ 20 de taifunuri afectează teritoriul țării din Asia de Sud-Est în fiecare an. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău