Cel puțin 116 morți în India și Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale

  • 20 Octombrie 2021 10:50
Cel puțin 116 morți în India și Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale

Cel puțin 116 persoane și-au pierdut viața în India și Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de mai multe zile de ploi abundente, iar alte zeci sunt date dispărute, potrivit unui nou bilanț anunțat miercuri de autorități, informează AFP, citat de AGERPRES.

În statul Uttarakhand, din nordul Indiei, autoritățile au raportat decesul a 46 de persoane în ultimele zile, iar 11 sunt date dispărute, în timp ce în statul costier Kerala (sud), ministrul-șef Pinarayi Vijayan a indicat un bilanț de 39 de morți.

Cel puțin 30 dintre aceștia au fost uciși marți în șapte incidente separate în districtul Nainital, cel mai afectat de intemperii, după o serie de alunecări de teren și prăbușiri ale infrastructurii cauzate de o inundație masivă.

Cinci membri ai aceleiași familii au murit îngropați sub dărâmăturile propriei locuințe, a declarat un oficial local, Pradeep Jain.

În Nepal, Humkala Pandey, responsabila pentru gestionarea dezastrelor în cadrul guvernului de la Kathmandu, a declarat că „în ultimele trei zile, inundațiile și alunecările de teren cauzate de ploile abundente post-musonice au ucis 31 de persoane, iar 43 sunt date dispărute".

„Plouă în continuare în multe locuri", a adăugat ea. „Încă strângem datele din teren, așa că numărul morților ar putea crește", a precizat aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău