Cel puțin 10 decese au fost raportate în Ucraina în urma noilor atacuri rusești

  • 24 Martie 2023 19:50
Cel puțin 10 decese au fost raportate în Ucraina în urma noilor atacuri rusești

Cel puțin zece persoane au fost ucise în urma bombardamentelor rusești de noaptea trecută, între care cinci la Kostiantinivka, în regiunea Donețk, într-un așa numit punct de invincibilitate, au anunțat vineri autoritățile ucrainene, comunică AFP, citată de Agerpres.

"Trei femei și doi bărbați au murit" la Kostiantinivka, localitate situată la aproximativ 20 km vest de Bahmut, epicentrul luptelor cu armata rusă, a indicat pe contul său de telegram Serviciul de stat pentru situații de urgență ucrainean.

Cele trei femei au fost ucise după ce o rachetă rusească a lovit un "punct de invincibilitate" din Kostiantinivka, amenajat pentru a oferi refugiu civililor, unde li se oferă acces la electricitate, încălzire, apă și alte servicii de bază, au indicat autoritățile locale.

Fotografii făcute publice de serviciile de urgență din Kostiantinivka arătau rămășițele "punctului de invincibilitate" cu un etaj, puternic avariat, înconjurate de dărâmături, de sub care ieșea o saltea.

Cele trei femei ucise în așa-numitul "punct de invincibilitate" fuseseră anterior evacuate din localitățile Bahmut, Ceasiv Iar și Opîtne, extrem de afectate de lupte, a indicat parchetul general ucrainean pe Telegram.

Alți doi bărbați au fost răniți și încă o persoană a putut fi recuperată în viață de sub dărâmături, conform Reuters.

Un proiectil de la o baterie antiaeriană rusească S-300 a lovit clădirea care adăpostea "punctul de invincibilitate", iar altul a căzut alături, potrivit procuraturii generale.

Alte două persoane au fost ucise în urma bombardamentelor intense ale Rusiei asupra regiunii Sumî (nord-est), a indicat biroul președintelui Volodimir Zelenski, care a detaliat că au fost avariate o clădire administrativă, o școală și imobile rezidențiale, între altele.

Forțele aeriene ucrainene au indicat că mai multe orașe și sate din regiunea Sumî au fost ținta unor tiruri de rachete, drone și alte arme.

Cel mai afectat oraș din regiunea Sumî este Bilopilia, împotriva căruia Rusia a lansat circa 80 de tiruri cu MLRS (lansatoare de rachete) și 20 de tiruri de artilerie noaptea trecută, a indicat administrația militară locală, citată de EFE.

Forțele aeriene ucrainene au indicat pe contul lor de Telegram că Rusia a utilizat în atacurile asupra Sumî 11 bombe aeriene ghidate și o rachetă Kh-31.

De asemenea, două decese au fost raportate de oficialii locali din Ceasiv Iar, în estul Ucrainei, și în regiunea Herson (sud).

În urma tirurilor de artilerie asupra localității Bilozerka din Herson (sud), o femeie a fost ucisă vineri dimineața, iar alți patru civili au fost răniți, a adăugat procuratura, indicând că imobile de locuit, linii electrice și conducte de gaze au fost avariate.

Autoritățile locale au consemnat 74 de atacuri rusești în cursul zilei de joi în regiunea Herson, adăugând că bombardamentele continuă vineri.

Rusia, care a lansat o invazie la scară largă în Ucraina cu 13 luni în urmă, nu a comentat ultimele atacuri. Agențiile de presă citate nu au putut verifica în mod independent toate aceste informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău