Cel mai toxic fruct de pe raft. Multă lume îl cumpără fără să știe

  • 30 Aprilie 2018 08:48
Cel mai toxic fruct de pe raft. Multă lume îl cumpără fără să știe

Un top făcut de Enviromental Working Group (EWG) a dezvăluit un clasament al celor mai nocive fructe și legume, în funcție de nivelul de pesticide descoperit.

În ultimii ani, merele au fost fructele de pe piață cu cele mai multe pesticide. Anul acesta, însă, căpșunile conduc în topul alimentelor tratate cu pesticide. Agricultura industrială se bazează pe substanțele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase și pentru sănătatea noastră.

Căpșunile sunt o sursă bogată de antioxidanți, însă cele care se găsesc în magazine conțin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpșuni examinate de autoritățile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conțineau chiar și 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.

Deși căpșunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, acestea nu sunt singurele la care trebuie să fiți atenți. Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se află printre preferatele românilor sunt și merele, cu cel puțin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate și cartofii, care conțin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate.

Topul fructelor care conțin cele mai multe pesticide:

1. Căpșune

2. Mere

3. Nectarine

4. Piersici

5. Struguri

Sursa: realitatea.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău