Cel mai recent bilanț al victimelor curtremurului din Indonezia

  • 08 August 2018 11:45
Cel mai recent bilanț al victimelor curtremurului din Indonezia

Bilanțul persoanelor decedate în urma seismului devastator care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 131, au anunțat miercuri autoritățile locale, citate de DPA și AFP, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Agenției naționale de gestionare a catastrofelor, Sutopo Purwo Nurgroho, a declarat că aproape 1.500 de persoane au fost rănite în urma cutremurului.

"Estimăm că bilanțul de 131 (de morți) va crește", a precizat acesta.

Bilanțul precedent indica 105 persoane decedate în urma seismului.

Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu și dorm în adăposturi improvizate ducând lipsă de hrană, apă potabilă și medicamente, la trei zile după seismul catastrofal care a zguduit insula indoneziană Lombok, au anunțat miercuri autoritățile, citate de AFP.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiștilor și al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puțin 17 morți pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori.

Echipele de salvare continuă să caute pe sub dărâmăturile clădirilor prăbușite cu ajutorul excavatoarelor.

În anumite părți ale insulei de o suprafață de circa 4.700 metri pătrați, unele sate au fost distruse aproape în întregime și locuitorii dorm sub cerul liber, departe de case, de teama unor posibile pagube din cauza replicilor de după cutremur.

Pe de altă parte, evacuarea turiștilor în mare parte străini care se aflau pe insulele Gili, la nord-est de Lombok, s-a terminat, au precizat autoritățile.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupții vulcanice și seisme.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău