Cel mai mare salariu, de 35 de mii de lei, oferit la un Târg de joburi din Chișinău

  • 24 Octombrie 2018 15:59
Cel mai mare salariu, de 35 de mii de lei, oferit la un Târg de joburi din Chișinău

Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă au avut astăzi posibilitatea de a alege una dintre cele o mie de oferte propuse de 19 agenți economici în cadrul unui târg organizat în capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), locurile de muncă vacante sunt din domenii precum comerț, medicină, management, inginerie, industrie ușoară.

Participanții la eveniment au putut obține mai multe detalii despre programe de instruire, ghidare în carieră și cursuri de formare profesională. Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au avut posibilitatea de a negocia cu angajatorii postul vacant potrivit și să beneficieze de consultații privind legislația muncii și relațiile de muncă.

În baza de date a ANOFM sunt peste 13600 locuri de muncă vacante. Circa 4500 dintre acestea sunt în municipiul Chișinău. Totodată, în nouă luni ale anului 2018 au fost înregistrate cu statut de șomer 23,6 mii persoane.

Conform clasamentului celor mai bine plătite locuri de muncă vacante prezentat de ANOFM în prima jumătate a lunii curente, cel mai mare salariu, de 35 de mii de lei, era oferit de un agent economic pentru postul de farmacist diriginte. Salarii de până la 30 de mii de lei au posibilitatea de a obține piloții de aeronave și programatorii. Totodată, cele mai mici salarii – de la 2610  lei - sunt oferite de angajatori cusătorilor, montatorilor, reglorilor și operatorilor șoferi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău