Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa se va construi în România

  • 29 Noiembrie 2022 14:22
Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa se va construi în România

Construirea celui mai mare parc fotovoltaic din Europa, care va începe anul viitor în zona Pilu - Grăniceri, din județul Arad, va costa aproximativ 800 de milioane de euro, au anunțat, marți, reprezentanții investitorului și ai dezvoltatorului.

Aceștia au mai transmis că, pe lângă acest proiect de 1.044 de MW, în județ se vor mai construi două parcuri fotovoltaice, ce vor oferi alți circa 800 MW, scrie Digi24.

Autoritățile județene, alături de reprezentanții investitorului și ai dezvoltatorului, au prezentat, la Consiliul Județean (CJ) Arad, proiectul pe care îl au în lucru în zona comunelor Pilu și Grăniceri, care ar urma să fie finalizat în decembrie 2024, când ar urma să fie livrată în rețea prima cantitate de energie produsă.

Conform dezvoltatorului și autorităților, va fi cel mai mare parc fotovoltaic din Europa, iar județul Arad va deveni un "pol energetic", scrie Agerpres.

Producția anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste un milion de gospodării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău