Cel mai mare număr de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Unde au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri

  • 13 Mai 2020 17:33
Cel mai mare număr de cazuri noi de infecție cu COVID-19. Unde au fost înregistrate cele mai multe îmbolnăviri

Încă 252 de cazuri de infecție cu COVID-19 în R.Moldova. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu după ședința Centrului unic de comandă.

Astăzi au fost efectuate de teste 1.086 de teste. În total, sunt înregistrate 5.406 de cazuri de îmbolnăviri. În Soroca, în instituția de plasament a persoanelor cu dizabilități din satul Bădiceni se atestă un focar, înregistrându-se 60 de cazuri. „Aproape toți angajații și beneficiarii acestei instituții sunt contaminați. Este și rezultatul investigării, cum a fost posibil acest lucru. Mâine dimineața, ANSP va prezenta această informația, dar este vorba de iresponsabilitate”, a spus premierul Ion Chicu. 

Astfel, la Soroca sunt 60 de cazuri noi, în regiunea transnistreană - 39 de cazuri noi, în Chișinău - 63, în Cahul - 14, Bălți - 13 cazuri, Ceadâr-Lunga - 10, Basarabeasca - 8, Căușeni - 7 cazuri, Taraclia - 5 cazuri, Ștefan-Vodă - 4 cazuri, Fălești și Ungheni - câte trei cazuri. 

Pe parcursul zilei de ieri, au fost externate 107 persoane care s-au vindecat de COVID-19, bilanțul celor vindecați ridicându-se la 2176 de persoane.

Premierul Ion Chicu a anunțat că gradul de conformare și disciplina în rândul oamenilor lasă de dorit. El a menționat că pe 15 mai se încheie starea de urgență, însă, acest lucru nu înseamnă anularea restricțiilor.  

Ion Chicu a informat că, vineri, în cadrul ședinței Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică va fi anunțată stare de urgență în sănătate pe întreg teritoriul țării.

El a menționat că pe această platformă va avea loc adaptarea restricțiilor instituite, iar în caz de necesitate vor fi instituite reguli noi.

Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se întrunească joi, 14 mai, în ultima sa ședință, în condițiile în care starea de urgență se încheie pe 15 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău