Cel mai mare Drapel al Republicii Moldova în Ucraina este arborat în regiunea Odessa

  • 24 Mai 15:36
Cel mai mare Drapel al Republicii Moldova în Ucraina este arborat în regiunea Odessa

Drapelul Republicii Moldova a fost subiectul unui nou record înregistrat la Consiliul național al recordurilor din Ucraina. Flamura țării noastre a notat niște caracteristici de premieră pentru țara vecină și a fost arborată în cadrul Conferinței regionale „Hubul Tehnologic Basarabean - Motorul Transformării Digitale înainte de Aderarea la UE a teritoriilor administrative de frontieră din sud-estul Republicii Moldova și regiunea Odessa, Ucraina”, care se desfășoară în perioada 23-24 mai 2024.

Evenimentul are loc pe teritoriul Pensiunii Eco-agroturistice „Frumușica Nova” din comunitatea Borodino, raionul Bolgrad, transmite Moldpres.

Recordul național al Ucrainei, Drapelul Republicii Moldova, înregistrat ca cel mai mare din țara vecină, este considerat de partea ucraineană „ca o mică mulțumire  pentru vecinii noștri moldoveni care demonstrează o susținere imensă Ucrainei, într-o perioadă foarte grea pentru țară, după ce a fost invadată de Rusia”.

Drapelul Republicii Moldova, înscris în Cartea Recordurilor Ucrainei are o înălțime de trei metri și o lățime de șase metri.

Drapelul de Stat al Republicii Moldova, tricolorul, îmbină vechiul însemn al Principatului Moldovei, capul heraldic de bour, cu cele trei culori ale drapelului României care, asemănător celor ale Andorrei și Ciadului de asemenea tricolore albastru-galben-roșu, pare a fi fost parțial inspirat din drapelul Franței. Drapelul Republicii Moldova diferă de cel românesc prin proporția dintre lățime și lungime (1:2, al Republicii Moldova față de 2:3 al României), prin nuanța albastrului (cobalt în România) și prin prezența stemei Republicii Moldova pe culoarea galben.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău