Cel mai bun grătar de 1 MAI. Trucurile care te ajută să nu dai greș niciodată

  • 01 Mai 2018 11:36
Cel mai bun grătar de 1 MAI. Trucurile care te ajută să nu dai greș niciodată

Minivacanța de 1 mai este prilejul perfect pentru o porție de relaxare și un grătar bun, nu este inutil că cunoști câteva trucuri și secrete pentru a prepara cea mai gustoasă carne, notează Mediafax.

Pregătește cu o zi înainte un amestec format din ierburile aromate pe care le preferi, sare, piper, boia dulce sau iute, usturoi, ulei de măsline si zeamă de lămâie și lasă carnea în acest amestec, la frigider, până a doua zi. Practic, nu există variantă greșită când vine vorba de combinații de ierburi aromate, preferințele tale sunt singurele care contează. În orele când carnea va sta la frigider în acest amestec, aromele se vor combina și carnea se va frăgezi. 

Deși nu pare atât de important, este esențial modul în care se distribuie căldura, pentru preparate delicioase și gătite așa cum îți plac. Ține cont de faptul că pe mijlocul suprafeței găratarului temperatura este cea mai ridicată, așa că acolo este locul în care va trebui așezată carnea care se prepară mai greu (vita, mielul, porcul) și nu puiul sau peștele, spre exemplu. Indicat este să le prepari pe rând, nu să le amesteci pe grătar, și din motive de intenstatea cădurii, dar și pentru a fi sigur că aromele se combină nefericit între ele.

Un grătar bine curățat îți va permite să obții gustul acela al cărnii în care se simt toate aromele și, în plus, te va scuti de eventuale suprize care se traduc în toxiinfecții alimentare și vizite la spital când ți-e lumea mai dragă. După ce ai curățat bine grătarul și s-a încins suficient, unge-l cu o pesulă cu ulei, pentru a preveni lipirea cărnii și gustul accentuat de ars pe care aceasta l-ar putea căpăta.

Vinete, dovlecei, ardei, roșii, andive, orice te inspiră, se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat și cu cîțiva stropi de ulei de măsline și, când ai terminat de pregătit carnea, așază legumele pe grătar. În 10 minute vei avea o garnitură senzațională alături de carne și vei putea chiar să consideri că ai mâncat sănătos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău