Cel mai bogat om din lume se pregătește să angajeze 1.000 de IT-iști la București

  • 26 Noiembrie 2017 12:25
Cel mai bogat om din lume se pregătește să angajeze 1.000 de IT-iști la București

Averea fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a atins pentru prima oară 100 de miliarde de dolari, după ce a crescut cu 2,4 miliarde de dolari peste noapte, în condițiile în care acțiunile Amazon au urcat cu 2% pe fondul optimismului legat de Black Friday în SUA, scrie Bloomberg. 

Cumpărăturile din online sunt în creștere cu 18,4% față de anul precedent în SUA, potrivit datelor date de Adobe Analytics, iar investitorii pariază că Amazon își va crește cota de piață din totalul cheltuielilor online în timpul sezonului de cumpărături.  

Averea de 100 de miliarde de dolari în face pe Bezos, în vârstă de 53 de ani, primul miliardar din lume care să construiască o avere de 12 cifre din 1999, când BIll Gates, fondatorul Microsoft, a depășit această barieră.

Averea lui Bezos a urcat cu 32,6 miliarde de dolari anul acesta, cea mai mare creștere urmărită vreodată de Indicele Miliardarilor calculat de Bloomberg, un index care măsoară evoluția averilor celor mai bogați 500 de oameni ai planetei. Acțiunile Amazon au urcat cu 5% numai săptămâna aceasta. 

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth, controlat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat un contract cu Aamazon pentru una dintre clădirile care fac parte din ansamblul Globalworth Campus din zona de nord a Capitalei.

„Am semnat cu Amazon pentru clădirea A din Globalworth Campus. Faptul că este a doua cea mai mare din companie și că a ales să vină aici înseamnă că piața din România crește”, a spus Dimitris Pergamalis, directorul departamentului de construcții și dezvoltare al Globalworth.

El nu a precizat care este suprafața închiriată de Amazon. Potrivit datelor din piață Amazon a contractat în Globalworth Campus 13.555 mp de birouri.

Ziarul Financiar a scris din vară că Globalworth poartă negocieri pentru închirierea unei suprafețe de către Amazon, însă acum informația a fost confirmată oficial.

Globalworth Campus este un proiect de birouri de aproape 88.000 mp suprafață închiriabilă compus din trei clădiri, dintre care primele două au circa 27.000 mp închiriabili fiecare. Prima clădire este deja gata, iar următoarele urmează a fi livrate la începutul anului viitor, respectiv cel târziu în a doua parte a lui 2018.

 În cadrul birourilor închiriate de Amazon, cel mai mare retailer din lume, ar putea lucra cel puțin 1.000 – 1.200 de angajați ai companiei americane.

Acesta este primul mare deal semnat de Ioannis Papalekas pentru Globalworth Campus din Pipera la un an de când a picat contractul semnat cu cei de la Telekom. Compania de telecomunicații urma la acel moment să închirieze 25.000 mp de birouri în proiectul fondului de investiții din Pipera, însă în cele din urmă aceștia au extins contractul cu GTC pentru birourile din City Gate, din Piața Presei pentru 13.000 mp în martie anul trecut.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău