Cel mai bogat om din China donează în Europa 1,8 milioane de măști și 100.000 de truse de testare pentru coronavirus

  • 12 Martie 2020 12:55
Cel mai bogat om din China donează în Europa 1,8 milioane de măști și 100.000 de truse de testare pentru coronavirus

Cel mai bogat om din China a anunțat că donează 1,8 milioane de măști pentru față și 100.000 de truse de testare pentru coronavirus țărilor din Europa, pentru a sprijini efortul de combatere a focarului.

Jack Ma, fondatorul companiei de e-commerce Alibaba, și-a anunțat planurile pe rețeaua socială chineză Weibo, potrivit china.org, citată de LadBible.com.

Ma a spus că intenționează să trimită măștile și trusele în țările care au fost cel mai grav afectate de virus, între care Italia și Spania.

Ma, în vârstă de 55 de ani, a declarat: „Din fericire, deși transportul transfrontalier pentru mărfuri de prevenire a epidemiei a fost dificil, am aflat că un hub din aeroportul din Liege funcționează bine și poate acționa ca o linie de salvare care să ne ajute să livrăm ajutoarele noastre în Europa, celor care au nevoie. Deși suntem la mii de kilometri distanță, vom face o cursă contra cronometru, în speranța că vom putea oferi ajutor de urgență țărilor aflate în dificultate."

În luna ianuarie, Ma a donat 100 de milioane de yuani (11 milioane de lire sterline) oamenilor de știință chinezi care lucrează la un vaccin pentru virus.

Miercuri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus.

Directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus:"Pandemia nu este un cuvânt pe care să-l folosești ușor. Este un cuvânt care, dacă este folosit greșit, poate provoca frică nejustificată sau acceptarea nejustificată a faptului că lupta s-a încheiat, ducând la suferințe inutile și moarte. Descrierea situației ca pandemie nu schimbă evaluarea OMS asupra amenințării pe care o prezintă acest coronavirus. Nu schimbă ceea ce OMS face și nu schimbă ceea ce ar trebui să facă toate țările”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău