Cei trei reținuți în „dosarul Petic”, doi foști șefi de la MAI și un fost funcționar al Cancelariei de Stat, plasați în arest la domiciliu

  • 05 Martie 2022 18:19
Cei trei reținuți în „dosarul Petic”, doi foști șefi de la MAI și un fost funcționar al Cancelariei de Stat, plasați în arest la domiciliu

Procurorii PCCOCS au prezentat învinuirile în privința celor 3 reținuți săptămâna curentă și au solicitat aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile. Totuși, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis parțial solicitarea procurorilor și a dispus plasarea acestora în arest la domiciliu.

Prin urmare, procurorii vor contesta încheierile la Curtea de Apel Chișinău.

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, pe parcursul zilei de joi, au avut loc percheziții în dosarul „Petic” (înscenarea violului), desfășurate de ofițerii SIS, în mai multe locații din republică. În urtma perchezițiilor și altor probe pertinente, au fost reținute trei persoane care până acum nu au fost investigate, pentru un termen de 72 de ore: doi foști funcționari care ocupau funcții de conducere în Ministerul Afacerilor Interne, în perioada infracțională cercetată; precum și un fost funcționar al Cancelariei de Stat.

 
Reamintim, Gheorghe Petic a fost deținut în arest preventiv mai mult de 9 luni, în baza acuzației comiterii unui pretins viol în Ungheni, în 2018.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău