Cei opt miniștri de externe din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) vin astăzi la Chișinău

  • 15 Octombrie 08:00
Cei opt miniștri de externe din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) vin astăzi la Chișinău

Opt miniștri ai afacerilor externe din formatul Nordic-Baltic 8 (NB8) - Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia - ajung astăzi, 15 octombrie, la Chișinău.

Oficialii vor călători în trei regiuni diferite ale Republicii Moldova pentru a împărtăși experiențele țărilor lor din cooperarea și integrarea europeană.

Miniștrii din Islanda, Lituania și Danemarca vor vizita orașul Bălți pentru o dezbatere publică deschisă despre ce înseamnă cooperarea și integrarea europeană pentru ei și țările lor.

Miniștrii afacerilor externe ai Letoniei, Norvegiei și Finlandei vor fi în dialog cu reprezentanții mediului de afaceri, autorități și membri ai comunității din municipiul Comrat din regiunea Găgăuză.

Totodată miniștri afacerilor externe ai Suediei și Estoniei, se vor întâlni astăzi cu comunitatea locală și reprezentanții mediului de afaceri din municipiul Ungheni.

Nordic-Baltic 8 (NB8) este un format de cooperare regională pe subiecte regionale și internaționale de actualitate, incluzând statele: Danemarca, Finlanda, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia și Suedia.

În anul 2024 Nordic-Baltic 8 este prezidat de Suedia, care a preluat coordonarea formatului după Letonia în 2023.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău