Cei mai buni studenți din R. Moldova pot obține burse de merit de 12 mii de lei

  • 11 Decembrie 2019 15:25
Cei mai buni studenți din R. Moldova pot obține burse de merit de 12 mii de lei

Cei mai buni studenți din Republica Moldova pot obține burse de merit în valoare de 12 mii de lei. La concursul anunțat de Centrul de Informații Universitare vor fi acordate 50 de burse. Dosarele pot fi depuse până la 20 ianuarie 2020, transmite MOLDPRES.

Din numărul total de burse, 35 vor fi acordate pentru tinerii care urmează studii superioare de licență, iar alte 15 sunt destinate studenților de la master.

Bursele pot fi solicitate de studenții din ultimul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul I, studii superioare de licență, studenți înmatriculați în primul an de studii, cu frecvență la zi, ciclul II, studii superioare de master și tinerii care urmează programe de studii integrate.

Pentru a fi eligibili, studenții trebuie să aibă media notelor pentru toți anii de studii nu mai mică de 9 – domeniile științelor social-umaniste, 8,5 – domeniile științelor exacte, tehnice și medico-biologice și 8 – în cazul studenților cu dizabilități și/sau rămași fără ocrotire părintească. Pentru studenții masteranzi se va lua în considerare nota medie generală din diploma de licență. Viitorii bursieri trebuie să demonstreze participarea în activități curriculare și extracurriculare.

Programul „Burse de Merit” a ajuns la cea de-a XXIV-a ediție și este organizat sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al unei bănci comerciale și a unui operator de telefonie mobilă. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău