Cei care vor redirecționa 2% în folosul ONG-urilor vor depune declarație la Fisc

  • 23 Februarie 2017 10:40
Cei care vor redirecționa 2% în folosul ONG-urilor vor depune declarație la Fisc

Persoanele fizice care vor dori să redirecționeze 2% din impozitul pe venit în favoarea unei organizații obștești vor trebui să depună declarație pe venit la Inspectoratul Fiscal.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova va lansa un ghid care va fi explica procedura.

Ilie Chirtoacă, consilier juridic la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, a declarat pentru IPN că direcționarea a 2% din impozit este posibilă odată cu depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit (Formularul CET15). Declarațiile pot fi depuse în perioada 1 ianuarie-30 aprilie.

Există posibilitatea depunerii unei declarații pre-completate, când persoana care nu are informația cu privire la venituri, se adresează Serviciul Fiscal de Stat și specialiștii din cadrul oficiilor înserează informația din baza lor de date. Tot ce face cetățeanul este doar să semneze această declarație.

Ilie Chirtoacă nu crede că cerința de depunere a declarației la Fisc va descuraja cetățenii să redirecționeze 2% din impozitul pe venit în folosul organizațiilor neguvernamentale. Există o anumită reticență din partea populației de a veni la Fisc, în practică însă procedura a devenit foarte simplă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău