Cehia relaxează restricțiile începând cu 3 mai

  • 23 Aprilie 2021 12:41
Cehia relaxează restricțiile începând cu 3 mai

Guvernul ceh a adoptat un plan în șase etape pentru renunțarea treptată la restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus - anunță Novinky.

Publicația precizează că, începând cu data de 3 mai, se vor redeschide magazinele și piețele, dar vor fi anulate și restricțiile de funcționare care vizează saloanele de înfrumusețare și cele destinate întreținerii animalelor de companie. "Dacă această tendință pozitivă continuă, pe data de 3 mai, vom deschide restul magazinelor, piețelor și a altor servicii, într-un regim strict de igienă" - declarat vicepremierul ceh Karel Havlíček.

Cu toate acestea, a subliniat oficialul, accesul la coafor, de exemplu, va fi permis doar cu test negativ COVID-19, iar clienții vor trebui să respecte distanța de 1,5 metri. În plus, indicatorul cheie pentru ridicarea restricțiilor va fi numărul de cazuri de infectare raportat la 100.000 de locuitori. Între timp, Curtea Supremă din Cehia a anulat hotărârea Ministerului Sănătății potrivit căreia magazinele, restaurantele și alte spații comerciale rămân închise chiar și după încheierea stării de urgență. Curtea și-a motivat decizia invocând o eroare procedurală gravă, deoarece Ministerul Sănătății a emis un ordin în acest sens fără să aibă acordul Guvernului. Ministerul are patru zile pentru a-și modifica ordinul, altfel va fi anulat.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău