CEC va depune recurs la CSJ după respingerea solicitării de anulare a înregistrării candidatului Partidului „Șor” la alegerile parlamentare noi

  • 11 Martie 2020 12:25
CEC va depune recurs la CSJ după respingerea solicitării de anulare a înregistrării candidatului Partidului „Șor” la alegerile parlamentare noi

Comisia Electorală Centrală va depune, astăzi, recurs la Curtea Supremă de Justiție la decizia de ieri a Curții de Apel Chișinău de a respinge solicitarea CEC de anulare a înregistrării candidatului Partidului Șor la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești.

Curtea de apel a considerat disproporționată pedeapsa aplicată de CEC pentru încălcarea legislației electorale, în partea ce ține de nedeclararea mijloacelor financiare utilizate în campania electorală.

Totodată, instanța a respins și cererea Partidului Șor privind anularea deciziei CEC de lipsire a formațiunii politice de subvenții de la stat până la sfârșitul anului.

Într-un comunicat difuzat presei, CEC își exprimă dezacordul cu opinia Curții de Apel și afirmă că același concurent electoral, a admis 3 încălcări consecutive, sancțiunea legală, în acest caz, fiind anularea înregistrării acestuia”.

Amintim că CEC a solicitat anularea înregistrării lui Vitalie Balinschi învinuind Partidul Șor că ar fi organizat transport și alimentație gratuită pentru cetățeni din această circumscripție și nu a inclus cheltuielile respective în rapoartele financiare.

Partidul Șor neagă că ar fi încălcat legislația electorală și acuză CEC de faptul că ar fi luat decizia la comanda guvernării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău