CEC va decide în privința înregistrării unui nou concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate

  • 31 Mai 2021 08:00
CEC va decide în privința înregistrării unui nou concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală urmează să decidă, astăzi, în privința înregistrării unui nou concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Conform ordinii de zi a ședinței CEC, membrii autorității electorale urmează să se pronunțe pe marginea cererii de înscriere în cursa electorală a Platformei Demnitate și Adevăr.

Până acum, CEC a înregistrat șase partide și două blocuri electorale. Este vorba de Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Șor, Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда” și Partidul Democrat.

La CEC au mai depus actele și așteaptă să fie înscrise în cursa electorală cinci formațiuni: Partidul Unității Naționale, Partidul Democrația Acasă, Partidul NOI, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Alianța pentru Unirea Românilor.

Perioada de depunere a actelor la CEC pentru partide și candidații independenți la funcția de deputat se încheie pe 11 iunie, cu 30 de zile înainte de data scrutinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău