CEC se întrunește mâine în ședință pentru a decide dacă modifică sau nu numărul de secții de votare deschise în străinătate

  • 07 Iunie 2021 15:34
CEC se întrunește mâine în ședință pentru a decide dacă modifică sau nu numărul de secții de votare deschise în străinătate

Comisia Electorală Centrală se va întruni mâine, începând cu ora 15.00, în ședință publică, pentru a decide dacă modifică sau nu numărul de secții de votare deschise peste hotarele Republicii Moldova. Subiectul trebuia să fie examinat la ședința de astăzi, însă a fost amânat pentru mâine, pentru ca membrii CEC să pregătească un proiect de decizie în acest sens, transmite Radio Chișinău.

Unul dintre membrii CEC, Dumitru Pavel, a propus suplinirea secțiilor de voatre în SUA și Europa cu 24, în situația în care există și disponibilitatea Ministerului de Externe în acest sens.

În replică secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a declarat că nu înțelege necesitatea deschiderii unor secții suplimentare în occident, motivând că nu s-ar respecta proporționalitatea secțiilor de vot în Europa și SUA cu cele din Rusia.

Subiectul secțiilor de vot din străinătate a stârnit mai multe critici în societate, diasporă și printre partidele politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
32,24
Câțiva nori
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
26
Mon
23
Tue
26
Arhivă Radio Chișinău