CEC | Procesul de votare se desfășoară calm, nefiind înregistrate incidente majore

  • 11 Iulie 2021 19:23
CEC | Procesul de votare se desfășoară calm, nefiind înregistrate incidente majore

Procesul de votare se desfășoară calm, nefiind înregistrate incidente majore, capabile să pericliteze rezultatele scrutinului parlamentar anticipat de astăzi, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, cu două ori înainte de închiderea secțiilor de votare în Republica Moldova.

El a precizat că până la ora 19.00 au votat aproximativ 1,3 milioane de alegători, sau 43%. La secțiile din afara țării au votat 176.000 de alegători, iar la cele deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului s-au prezentat aproape 28.000 de alegători.

Dorin Cimil a mai anunțat că până la ora 16.00 poliția a înregistrat peste 100 de pretinse încălcări ale legislației, inclusiv bănuieli rezonabile de corupere a alegătorilor.

CEC a recepționat copiile proceselor verbale de la secțiile de votare de la Tokyo și Beijing, iar rezultatele preliminare urmează a fi comunicate ulterior, după închiderea tuturor secțiilor de votare din țară.

În cele 41 de secții de votare deschise în regiunea transnistreană, până acum s-a înregistrat o prezență de circa 30 de mii de persoane.

Totodată el a precizat că dacă va fi cazul, unele secții de votare pot prelungi termenul votării cu cel mult două ore.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău