CEC precizează cum vor participa partidele la campania electorală pentru referendumul inițiat de Igor Dodon

  • 18 Iulie 2017 20:14
CEC precizează cum vor participa partidele la campania electorală pentru referendumul inițiat de Igor Dodon

Partidele politice trebuie să se înregistreze la Comisia Electorală Centrală pentru a putea participa la acțiunile de campanie electorală la referendumul republican din 24 septembrie, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi de Comisie.

În calitate de participanți la referendum, partidele vor putea să beneficieze de timp de antenă gratuit, contra plată și să ia parte la dezbaterile electorale. Participanții care vor cheltui bani în campanie vor trebui să-și deschidă un cont bancar.

Tot în ședința de astăzi, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a referendumului republican.

Amintim că Igor Dodon a semnat pe 28 martie un decret privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte: abrogarea așa-zisei ”Legi a miliardului”, împuternicirea șefului statului cu dreptul de a dizolva Parlamentul, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71 și studierea în școli a „Istoriei Moldovei”.

CEC a anunțat că organizarea referendumului va cosa bugetul de stat aproape 75 de milioane de lei. Premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul nu are de gând să finanțeze organizarea acestui referendum, iar Partidul Liberal a atacat la Curtea Constituțională decretul lui Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău