CEC | Organele electorale constituite pentru desfășurarea alegerilor parlamentare au fost dizolvate

  • 28 Iulie 2021 11:43
CEC | Organele electorale constituite pentru desfășurarea alegerilor parlamentare au fost dizolvate

Comisia Electorală Centrală a dizolvat organele electorale constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi a autorității electorale centrale a fost decisă dizolvarea consiliilor electorale constituite  și a birourilor electorale ale secțiilor de votare, transmite sursa citată.

În informația prezentată în cadrul ședinței CEC s-a menționat că pentru organizarea și desfășurarea scrutinului legislativ anticipat au fost constituite 37 de consilii electorale ale circumscripțiilor electorale de nivelul doi și 2 150 de birouri electorale ale secțiilor de votare.

Autoritatea electorală centrală a totalizat rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie în baza activității birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au întocmit procese-verbale privind rezultatele numărării voturilor.

Potrivit totalizării făcute de Comisia Electorală Centrală, în Parlamentul Republicii Moldova au intrat trei formațiuni politice - Partidul Acțiune și Solidaritate, care a obținut 63 de mandate de deputat, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor”, cu 6 mandate de deputat.

Noul legislativ s-a întrunit luni, 26 iulie, în ședința de constituire. Următoarea ședință a Parlamentului va avea loc joi, 29 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău