CEC atenționează că unii candidați la alegerile locale generale trebuie să-și suspende activitatea în funcția pe care o dețin

  • 19 Septembrie 2019 12:39
CEC atenționează că unii candidați la alegerile locale generale trebuie să-și suspende activitatea în funcția pe care o dețin

CEC atenționează că unii candidați la alegerile locale generale trebuie să-și suspende activitatea în funcția pe care o dețin, conform prevederilor din Codul Electoral.

Este vorba despre cei care dețin în prezent funcția de viceprim-ministru, ministru și viceministru, membrii din oficiu ai Guvernului, conducător al autorităților publice centrale, președinte și vicepreședinte de raioan, primar și viceprimar, pretor și vicepretor.

De asemenea, CEC informează că persoanele respective trebuie să prezinte documentele necesare în acest sens organului electoral care i-a înregistrat în calitate de concurenți electorali într-un termen de cel mult 3 zile de la data adoptării hotărîrii de înregistrare a acestora. 

Amintim că astăzi, 19 septembrie 2019, este ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de consilier local și/sau la funcția de primar în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău