CEC atenționează că mâine este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

  • 26 Octombrie 2020 10:11
CEC atenționează că mâine este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală

Comisia Electorală Centrală atenționează că mâine, 27 octombrie curent, este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală, pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Conform prevederilor electorale, rezultatele sondajelor pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. Amintim că în perioada electorală, sondajele de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințării prealabile a Comisiei.

Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice a da publicității în mijloacele de informare în masă materiale, inclusiv interviuri cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

La rubrica „Alegeri prezidențiale din 1 noiembrie 2020”/ „Monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă” pot fi consultate înștiințările pentru desfășurarea sondajelor de opinie sau accesând direct https://bit.ly/33hknzd.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău