CEC a transmis Curții Constituționale procesul-verbal de totalizare, a rezultatelor prezidențialelor

  • 21 Noiembrie 2016 13:30
CEC a transmis Curții Constituționale procesul-verbal de totalizare, a rezultatelor prezidențialelor

Comisia Electorală Centrală a transmis luni, 21 noiembrie, Curții Constituționale procesul-verbal de totalizare a rezultatelor alegerilor prezidențiale.

În același timp, un grup de cetățeni din diasporă a anunțat că va ataca în judecată modul în care a fost organizat procesul de vot peste hotare. 

Comisia Electorală Centrală a transmis Curții Constituționale procesul verbal, urmând ca aceasta să se pronunțe în privința confirmării, în decurs de zece zile, a comunicat pentru Radio Chișinău vicepreședinta CEC, Rodica Ciubotaru.

Potrivit Codului electoral, Curtea Constituțională urmează să confirme, sau să infirme, printr-un aviz, rezultatele alegerilor, în decurs de zece zile, dar nu mai devreme de soluționarea definitivă de către instanțele de judecată a contestațiilor.

Curtea Constituțională a precizat anterior că toate contestațiile privind încălcările electorale urmează a fi soluționate exclusiv de către instanțele de judecată, acestea nefiind de competența Curții.

Anterior, un grup de cetățeni stabiliți peste hotare a denunțat la Comisia Electorală Centrală modul în care au fost organizate alegerile în străinătate, dar CEC a respins contestația. Aceștia au anunțat că vor ataca în instanță hotărârea CEC.

Amintim că mai muți cetățeni moldoveni nu au putut vota în afara țării, la turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din cauza numărului insuficient de secții de votare sau a epuizării buletinelor de vot la mai multe secții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău