CEC a publicat procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare

  • 13 Martie 2019 10:19
CEC a publicat procesele verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare

Comisia Electorală Centrală informează că a plasat pe pagina cec.md, varianta scanată a originalelor proceselor-verbale privind rezultatelor numărării voturilor la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, întocmite de birourile electorale.

Astfel, părțile interesate, pot consulta rezultatele votării pe fiecare secție de votare și circumscripție electorală constituite în țară sau peste hotarele țării, transmite IPN.

CEC îndeamnă în cazul în care vor fi depistate divergențe între variantele deținute de către instituție și cele eliberate sau făcute publice de către organele electorale inferioare, să se scrie la adresa: str. Vasile Alecsandri, 119, municipiul Chișinău, MD-2012 sau pe e-mail: [email protected].

CEC reamintește că procesele-verbale au fost prezentate la instituție de către consiliile electorale, în termen de 48 de ore după închiderea secțiilor de votare. Pentru alegerile parlamentare si referendumul republican consultativ, consiliile electorale și birourile electorale au întocmit 8768 de procese-verbale.

La 4 martie, CEC a prezentat Curții Constituționale documentele și materiale necesare confirmării rezultatelor alegerilor Parlamentului Republicii Moldova din 24 februarie. În cadrul ședinței din 9 martie, Curtea a confirmat legalitatea alegerilor parlamentare și a validat mandatele de deputat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău