CEC a estimat cât va COSTA referendumul inițiat de Dodon

  • 11 Aprilie 2017 18:24
CEC a estimat cât va COSTA referendumul inițiat de Dodon

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ din 24 septembrie 2017. În acest sens, pentru organizarea acestuia au fost estimate ca necesare 74,7 milioane de lei

Hotărârea va fi înaintată Parlamentului și Guvernului în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes național.

Amintim că Igor Dodon a semnat pe 28 martie un decret privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte: abrogarea așa-zisei ”Legi a miliardului”, împuternicirea șefului statului cu dreptul de a dizolva Parlamentul, reducerea numărului de deputați de la 101 la 71 și studierea în școli a „Istoriei Moldovei”.

Premierul Pavel Filip a declarat ulterior că Guvernul nu are de gând să finanțeze organizarea acestui referendum, iar Partidul Liberal a atacat la Curtea Constituțională decretul lui Igor Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău