CEC a constituit 35 de consilii electorale pentru alegerile locale. Câți primari vor fi aleși pe 20 septembrie

  • 01 Septembrie 2019 10:33
CEC a constituit 35 de consilii electorale pentru alegerile locale. Câți primari vor fi aleși pe 20 septembrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 35 de consilii electorale de circumscripție de nivelul al doilea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

Consiliile se constituie dintr-un număr impar de membri, de cel puțin 7 și de cel mult 11 persoane, dintre care cel puțin 3 persoane cu studii juridice superioare sau cu studii în domeniul administrației publice, potrivit unui comunicat al CEC,citat de INFOTAG.

Candidaturile membrilor consiliilor electorale de circumscripție sunt propuse de către judecătorie sau, după caz, de către curtea de apel, de către consiliile raionale/municipale, precum și de către partide și alte organizații social-politice reprezentate în Parlament. În situația în care numărul nu este suficient, acesta se completează de către CEC din Registrul funcționarilor electorali.

Membrii organelor electorale urmează să aleagă din rândul lor, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul, respectând echilibrul de gen. După această procedură, consiliile vor face publică informația privind locul (biroul), data și ora primirii documentelor de înregistrare în calitate de concurent electoral.

Prin hotărîrea sa, Comisia a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, până la 14 septembrie curent, a secțiilor de votare și până la 24 septembrie curent, a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

La alegerile din 20 octombrie, vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău