CEC a atacat cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel privind secțiile de votare din străinătate

  • 18 Iunie 2021 16:05
CEC a atacat cu recurs la CSJ decizia Curții de Apel privind secțiile de votare din străinătate

Comisia Electorală Centrală a atacat cu recurs la Curtea Supremă de Justiție decizia de ieri a Curții de Apel prin care au fost anulate anexele Comisiei privind deschiderea a 139 și respectiv 146 de secții de vot în străinătate la alegerile din 11 iulie. Informația a fost comunicată pentru Radio Chișinău de către purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sârbu.

Menționăm că astăzi au avut loc consultări dintre reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și cei ai Comisiei Electorale Centrale. 

În cadrul discuțiilor, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a declarat că în prezent nu există certitudinea că există mijloace financiare, personal dar și avizul țărilor pentru a permite deschiderea secțiilor de votare suplimentare.

Secretarul general din cadrul Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, a declarat că instituția dispune de personal pentru a asigura conducerea birourilor electorale, dar și confirmări din partea statelor gazdă pentru organizarea alegerilor.

Amintim că ieri Curtea de Apel a anulat lista secțiilor de votare peste hotare, adoptată de CEC, pe motiv că aceasta presupunea deschiderea a doar 146 de secții număr considerat prea mic față de 190 de secții cât a recomandat Ministerul de Externe.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău