CEC a anunțat modalitățile de votare pentru turul doi de scrutin

  • 05 Noiembrie 2020 10:20
CEC a anunțat modalitățile de votare pentru turul doi de scrutin

Alegătorii care doresc să voteze la o altă secție de votare sau într-o altă localitate, decât cea în care își au domiciliul sau reședința, pot solicita un certificat pentru drept de vot de la secția la care sunt arondați. Cu acest certificat se va putea vota la orice secție de votare deschisă pe teritoriul Republicii Moldova. Certificatele eliberate pentru turul întâi nu sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin, informează Comisia Electorală Centrală.

Totodată, declarațiile privind locul nou de ședere depuse la organul administrației publice locale sunt valabile și pentru turul al doilea de scrutin din 15 noiembrie 2020. Declarația de ședere este procedura prin care cetățeanul cu drept de vot declară locul aflării sale în ziua alegerilor.

Cererile privind votarea cu urna mobilă pot fi făcute până la ora 18.00 a zilei de 14 noiembrie, iar în ziua alegerilor, la 15 noiembrie, cererile se depun numai până la ora 15.00. Cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea.

Studenții și elevii cu drept de vot, care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință în localitatea în care își fac studiile, votează în cadrul alegerilor prezidențiale conform regulilor generale. Respectiv, ei vor vota în secția din localitatea de domiciliu sau reședință sau pot solicita certificatul pentru drept de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău