Ceasul Samsung Gear S4 ar putea rula Google Wear OS

  • 25 Mai 2018 15:05
Ceasul Samsung Gear S4 ar putea rula Google Wear OS

Samsung a preferat să intre pe piața de dispozitive inteligente de purtat folosind propriul său software proprietar: Tizen OS, în timp ce restul producătorilor au ales soluția universală Android Wear. Acum, după noul rebranding al sistemului de operare pentru ceasuri în Watch OS, se pare că Samsung ia cel puțin în considerare posibilitatea de a lansa un Samsung Gear S4 cu software Google, dacă zvonurile din ultima vreme se dovedesc a fi adevărate.

Conform Evan Blass, mai mulți angajați Samsung au fost văzuți purtând la mână noi generații de ceasuri Gear, care însă nu rulau Tizen OS cu a sa interfață circulară, ci noul Wear OS, cu aplicații de Android și infertață standardizată de Google. Această decizie ar putea marca începutul sfârșitului pentru sistemul de operare Tizen, care nu s-a bucurat decât de un succes limitat pe piață, ceasurile inteligente și televizoarele din gama „smart” fiind singurele care au beneficiat de acesta.

Planul Samsung în urmă cu câțiva ani era să dezvolte Tizen OS (sistem de operare bazat pe Android) ca o soluție universală pentru toate dispozitivele sale, prin intermediul căreia acestea ar putea comunica între ele mult mai ușor. Dezvoltarea acestui sistem de operare a început pe smartphone-uri, însă numai patru modele dedicate piețelor emergente au fost lansate până în prezent. În schimb, televizoarele inteligente, ceasurile, brățările sport și câteva dintre camerele foto Samsung s-au bucurat de Tizen OS din plin.

Dacă zvonurile au într-adevăr o bază reală, este posibil să vedem noua gamă de dispozitive inteligente de purtat de la Samsung în cadrul conferinței anuale de la IFA, târgul de tehnologie din Berlin.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău