Cea mai ușoară captură de droguri. Metamfetamină în valoare de 145 de milioane $, descoperită după un accident bizar

  • 11 Septembrie 2020 14:50
Cea mai ușoară captură de droguri. Metamfetamină în valoare de 145 de milioane $, descoperită după un accident bizar

Curierul de droguri din Australia care a intrat cu o dubă plină de metamfetamină în două mașini de poliție a fost trimis la închisoare, vineri, de către o instanță din New South Wales, potrivit CNN. Ofițerii de poliție au descris accidentul ca “una dintre cele mai ușoare capturi de droguri” făcute vreodată.

Simon Tu a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru acuzația de furnizare a unei mari cantități de droguri interzise, potrivit instanței districtului New South Wales. El va putea fi eligibil eliberării condiționate în iulie 2023.

Incidentul a avut loc anul trecut în iulie, la Sydney, în statul New South Wales. Ofițerii unei secții de poliție au auzit o bubuitură afară, iar când au ieșit au văzut două vehicule lovite puternic. Mașina care intrase în vehiculele de poliție nu se vedea nicăieri, potrivit unui comunicat emis de Poliție.

După ce au verificat înregistrarea de pe camerele de supraveghere și au vorbit cu martori, ofițerii au putut identifica mașina responsabilă, au găsit-o și au oprit-o.

Tu se afla la volan. S-a purtat în mod suspect când ofițerii au intrat în vorbă cu el, așa că au percheziționat mașina sa, găsind astfel 273 de kilograme de metamfetamină cristalină împachetată în cutii de carton, arată comunicatul poliției.

Drogurile au o valoare de până la 145 de milioane de dolari, conform poliției.

Ofițerii au reținut imediat metamfetamina și duba. Tu a fost arestat și i s-a interzis cauțiunea.

“Acest bărbat în vârstă de 26 de ani din Berala a avut cu siguranță o zi foarte foarte proastă. Intrând în mașini de poliție cu cantitatea aceea de droguri la bord este oarecum nemaiauzit, și este un set excepțional de circumstanțe”, a spus detectivul Glyn Baker de la Poliția Ryde, în cadrul unei conferințe de presă la scurt timp după ce a avut loc incidentul.

“Asta este cea mai ușoară captură de droguri pe care Poliția din New South Wales a făcut-o vreodată – incredibil, absolut incredibil”, a adăugat el, potrivit Seven News.

Autoritățile australiene au făcut recent o serie de capturi masive de droguri. Anul trecut, în octombrie, autoritățile au găsit 400 de kilograme de metamfetamină, în valoare de mai mult de 208 de milioane de dolari, ascunse în sute de sticle de sos iute Sriracha.

În decembrie, poliția federală de frontieră a reținut metamfetamină de o valoare record de 820 de milioane de dolari care a fost ascunsă în difuzoare stereo trimise din Thailanda.

Comerțul cu metamfetamină nu a dispărut în vremea pandemiei de coronavirus, contrabandiștii pur și simplu devenind mai creativi.

În luna mai a acestui an, forțele de ordine de la frontieră au găsit două kilograme de metamfetamină în cutii cu măști și sticle de dezinfectant.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău