Cea mai mare bancă din Danemarca își încetează activitatea în Rusia

  • 19 Februarie 2019 17:05
Cea mai mare bancă din Danemarca își încetează activitatea în Rusia

Cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, își încetează activitatea în Rusia și în țările baltice, se menționează într-un comunicat al băncii.

Anterior, autoritatea de supraveghere financiară din Estonia a cerut filialei Danske Bank de pe teritoriul estonian ca, în decurs de opt luni de la eliberarea ordinului, să-și înceteze activitatea și să prezinte un plan în acest sens în termen de 20 de zile.

"Separat de înștiințarea organismului de reglementare financiară estonian și în conformitate cu noua strategie a băncii de a-și concentra atenția pe piețele din nordul Europei, Danske Bank a analizat, o perioadă, prelungirea activității în Estonia, Letonia, Lituania și Rusia, însă, acum, a luat decizia de a-și încheia activitatea în aceste țări" - se subliniază în comunicatul băncii.

Temporar, își va continua activitatea doar centrul de asistență din Lituania, care îndeplinește o serie de funcții administrative pentru Danske Bank. Conform datelor RIA Rating, la 1 ianuarie 2019, Danske Bank a ocupat poziția 154 în sistemul bancar din Rusia, cu active în valoare de 21,9 miliarde de ruble. Pe teritoriul rus, Danske Bank are sedii la Sankt-Petersburg și la Moscova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău