Cea de-a XIII-a ediție a Ethno Jazz Festival s-a încheiat la Chișinău

  • 29 Septembrie 2014 09:47
Cea de-a XIII-a ediție a Ethno Jazz Festival s-a încheiat la Chișinău

La Chișinău s-a încheiat, duminică, 28 septembrie, cea de-a treisprezecea ediție a Ethno Jazz Festival, la care au participat muzicieni din 13 țări ale lumii.

În ultima seară, publicul de la Chișinău a umplut sala Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, unde a putut să asculte formații din Austria și Elveția, dar și pe organizatorii festivalului, formația Trigon.

Primii au intrat în scenă cei de la INDIAN AIR "FUNKY SITAR" din Austria, care au adus la Chișinău  un instrument vechi indian, sitarul.

A urmat formația „Ronin” din Elveția, iar seara s-a încheiat cu un recital al grupului Trigon, din Republica Moldova, cei care de 13 ani organizează Ethno Jazz Festival. Alături de ei a cântat interpreta Nadine Trohin, cu piese din repertoriul Mariei Tănase.

Liderul formației Trigon, Anatol Ștefăneț, a subliniat că la Chișinău s-a format deja un public bine conturat, pregătit pentru jazz.

Anul acesta, cu susținerea Misiunii OSCE în Republica Moldova, în cadrul Festivalului Ethno Jazz au avut loc două concerte la Bălți și Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
5
Thu
5
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău