Cea de-a 7-a conferință privind reglementarea conflictului transnistrean

  • 11 Iulie 2016 17:20
Cea de-a 7-a conferință privind reglementarea conflictului transnistrean

Cea de-a 7-a conferință anuală privind „Măsurile de consolidare a încrederii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean” va începe marți, 12 iulie, în orașul german Bad Reichenhall, din Bavaria, anunță Biroul pentru Reintegrare.

Conferinței, care se va desfășura pe 12 și 13 iulie, este organizate de Misiunea OSCE în Moldova, împreună cu Președinția OSCE și Guvernul Germaniei.

Delegația Republicii Moldova va fi condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare Gheorghe Bălan. Din delegație vor face parte și șefii grupurilor sectoriale de lucru și alte oficialități.

Administrația transnistreană va fi reprezentată de așa-zisul ministru interimar de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, precizează INFOTAG. De asemenea, la lucrările conferinței vor participa reprezentanții mediatorilor – Rusia, Ucraina și OCCE, precum și cei ai observatorilor – Statele Unite și Uniunea Europeană.

Potrivit comunicatului difuzat de Biroul de Reintegrare, agenda conferinței include discuții separate la nivel înalt și câteva sesiuni tematice, cu participarea partenerilor internaționali, în cadrul cărora vor fi discutate subiecte de interes comun de pe agenda dialogului Chișinău-Tiraspol, ce vizează domeniul educației, transporturilor sau telecomunicațiilor.

Vom aminti că, președinția germană a OSCE a reușit să determine reluarea negocierilor în formatul 5+2. Prima reuniune în acest format, după o pauză de 2 ani, s-a desfășurat pe 2 și 3 iunie la Berlin. Participanții la negocieri au semnat un protocol, care conține mai multe acțiuni pe care Chișinăul și Tiraspolul urmau să le realizeze până la data conferinței din Bavaria. Dintre acestea, însă, cele două părți au reușit să semneze doar un angajament de cooperare în domeniul meteorologiei și protecției mediului ambiant în bazinul râului Nistru.

Data și locul viitoarei runde de negocieri în formatul "5+2" urmează, de asemenea, să fie discutat în cadrul acestei conferințe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău