Cea de-a 48-a ediție a Festivalului ”Mărțișor”

  • 27 Februarie 2014 15:31
Cea de-a 48-a ediție a Festivalului ”Mărțișor”

La sfârșitul acestei săptămâni la Chișinău, dar și în mai multe localități din Republica Moldova, începe cea de-a 48-a ediție a Festivalului ”Mărțișor”.

Organizatorii planifică spectacole de muzică ușoară și clasică, recitaluri de jazz, la care vor participa artiști locali, precum și invitați din peste 20 de țări, cum ar fi din România, Polonia, Georgia, Ucraina, China, Federația Rusă. De asemenea, urmează să fie organizate și spectacole în stânga Nistrului, la Tiraspol. 

Trupa Holograf, soprana de talie internațională Valentina Naforniță, formațiile ”Trigon” și ”Milenium”, ”Lăutarii”, ansamblul de dansuri populare ”Joc”, violonistul Llian Gârneț, sunt doar câteva nume mari care vor evolua pe scenele instituțiilor de cultură din Republica Moldova în cele 10 zile cât va dura ediția de anul acesta a Festivalului ”Mărțișor”

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 1 martie, la Palatul Național ”Nicolae Sulac”, unde va evolua trupa de balet a operei naționale, Ansamblul ”Plăieșii” completați de o serie de artiști de muzică ușoară din Republica Moldova. 

O serie de spectacole și concerte de muzică clasică cu invitați internaționali sunt programate în cele 10 zile și la Sala cu Orgă, Filarmonică sau Teatrul de Operă și Balet. O premieră absolută în cadrul Festivalului ”Mărțișor” va a fi includerea a două zile ale culturii Republicii Populare Chineze, marcate prin spectacole ale unor artiști chinezi. Prețul biletelor variază în funcție de spectacol, de la 30 la 200 de lei. Festivalul ”Mărțișor” se va încheia pe 10 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău