Ce trebuie să facă creștinii în noaptea Învierii, atât timp cât nu vor merge la biserică

  • 18 Aprilie 2020 10:15
 Ce trebuie să facă creștinii în noaptea Învierii, atât timp cât nu vor merge la biserică

Creștini sunt îndemnați în acest an să rămână acasă în noaptea Învierii. Într-o intervenție pentru IPN, preotul Petru Storoja, de la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”, a spus că e nevoie de acest lucru pentru a nu permite răspândirea infecției cu noul coronavirus. Preotul a chemat enoriașii să se roage acasă, să-și facă cruce, să cânte Troparul Învierii, să sfințească bucatele de Paști cu agheasma de la Bobotează și să stea la masă cu familia.

Slujbele la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” au loc și vor avea loc cu ușile închise, menționează preotul. Acestea sunt transmise online pe pagina de Facebook a Bisericii. Acolo va fi transmisă și slujba pascală.

În noaptea Învierii, slujba va începe la ora 23.00 și va dura până la ora 03.00. „Slujim cu ușile încuiate. Chiar și să vrea enoriașii să intre, că nu vor putea. Noi ne conformăm la ceea ce ne învață epidemiologii și virusologii”, a remarcat preotul.

Conform deciziei autorităților, în noaptea Învierii, slujbele vor fi organizate doar cu participarea slujitorilor bisericii. Prezența enoriașilor este interzisă, atât în biserici, cât și în curțile lor. În sate darurile pascale vor fi binecuvântate de preoți pe la porțile gospodarilor, iar în Chișinău oamenii pot procura cozonacii gata sfințiți din magazinele de patiserie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău